Ласка лёсу

                Маленькая вяргіня
                Ды позна расцвіла,
                А ці не загіне
                Твая краса?
                -Я ж расла між кустоў,
                Аспарагус-братоў.
                Яны мяне захіналі,
                Сонца нехаця кралі.
                Ды твая рука
                Мяне знайшла.
                Перасадзіла
                Твая сіла.
                Цяпер цвіту я
                Асцярожна.
                Квітнець і позна,
                Кажуць,можна.
                Маленькую вяргіню
                Возьме ў букет
                Дзяўчына Аўгіння
                На шлюбны банкет.
                У крышталёвай вазе,
                Бы Папялушка ў карэце,
                Маладым раскажаш
                Аб сваім сакрэце
                Лёсу-румянцу,
                Што каханне стрэціла
                (Якраз пярсцёнак па пальцу)
                Яго адмеціна.
                -На пір пачэсны
                Ты трапіла.
                Пра лёс твой балезны
                І я рупіла.
                Шаферка Галіна
                Цвіце,як вяргіня.
                І яе браць у букет?
                Разгубіўся цэлы свет.
                Бач,і кветка сціплая
                Лёсам надзяляецца.
                Думаюць:някідкая,
                Быццам хаваецца.
                Чуеш рэха казкі
                Пра качаня брыдкае?
                Ды лёсу ласка
                Бывае швыдкая.
                Яшчэ якая!
                Гарыць,палае
                Вяргінька алая,
                Лёсам удалая.
                Шчасця зычу!
                Надзьмутым сычам
                Лёс дрэнны
                Не вісіць
                Над пакаленнем.
                І замяніў ноч
                Дзень белы!
                Цьфу,цьфу,не суроч,
                Шчасліўчык ты смелы. 
               
               
               
    


Рецензии