М. Цветаева. Мне нравится, что я не влюблена
Заз хуш я хьи, чанда авач канивал…
Заз хуш я хьи, чанда авач канивал.
Заз хуш я хьи, байихриз за таб гана,
Хкаж хьанва чи арада кьакьан цал,
Амукьна чун ашкъидиз лукI тахьана.
Зун шад я хьи, квадарнавач за акьул,
Тек гьиссерин гуьгъуьна физ алахънач.
Ашкъидивай пиян туш зун, хвена тIул,
Циферивай зи вилер къаз алакьнач.
Зун хушбахт я, чIугазавач за тIалар
Чаравилин, гьавиляй гьич шумуда
КьатIанач и мез кьунавай зи къалар.
Азад я зун - пуч хьанавач умудар.
Заз хуш я хьи, кичIезавач вил акьун
Куь вилера, туьхъвенавай байихрин
Алахьнавай цIаюн эхъвен, гел акун,
Садни руьгьдин желб авунар къарихрин.
Заз акI жезва, зи къуватни им хьана-
Верци гафар япалагънач кьил кьуна…
Са легьзеда амма а цал чкIана,
Кан хъхьана заз мад фагьум тавуна.
(Перевёл на лезгинский Билал Адилов)
......................
Мне нравится, что я не влюблена.
Мне нравится, что между мной и Вами
Воздвигнута высокая стена,
И мы любви не сделались рабами.
Я радуюсь, что не сошла с ума
В безумной гонке за предметом страсти.
Что от своей любви я не пьяна,
И что туман мои глаза не застит.
Я счастлива, что не испить мне боль
Разлук, и потому немых страданий
Моих не замечал никто другой.
Свободна я от разочарований.
Мне нравится ещё, что не боюсь
Увидеть в Вашем взгляде отраженье
Огня и страсть давно забытых чувств,
И наших душ усталых притяженье.
Мне кажется, что этим я сильна,
Что не поддамся уговорам сладким...
Но всё же в миг разрушена стена,
И снова я влюбилась без оглядки.
Свидетельство о публикации №114122600370