Тут просто все, тут все убого

В куточку тихо і волого,
Шкребеться миша між дощок,
Тут — просто все, тут — все убого,
І світло лиш - від двох свічок.
               
Як побратими, пес і кішка
Без страху дивляться в вогонь,
Вона вверху, а він - під ліжком
Чекають ласку від долонь.

Стріляє полум'я іскристо,
Шкарпетки сушаться в диму,
Витає думка: що б поїсти?
Й зникає маревом в імлу.

Хтось надсилає еСеМеСу,
А хтось на хвильку задрімав,
Знайти би чим спастись від стресу,
Якби ж то знати, з дому б взяв.

Десь зовсім близько ахнув вибух
І черга - музика війни,
Придумав хто, чий мозку вивих
Пішов на службу сатани?

Здається, я вже звик до всього,
Немитих рук, зарослих щік...
Не можу звикнути до того,
Що став комусь я брат навік.

Не мамин голос кличе з  ранку, —
Ти чуєш, братчику, вставай,
Нам влолонтери до світанку
Привезли нині каву й чай.

Окоп, бліндаж, довкола гільзи,
І кішка тулиться до ніг, —
Ходи до мене, в руки візьму,
Не йди нікуди, ззовні - сніг.


Рецензии
Спасибо за ваши стихи.

Лариса Барышникова   27.12.2014 10:56     Заявить о нарушении
Ці вірші - наше життя описане моїми словами. Дякую усім, хто їх читає.

Игорь Стожар   28.12.2014 13:53   Заявить о нарушении
Широ дякую)))

Лариса Барышникова   28.12.2014 14:30   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.