Буюк Узбекистоннинг

         ***


Буюк Узбекистоннинг,
Буюк- шаханшохи бор!
Аллох суйган  маконнинг
Лаилахли охи бор!
Халки билар уз бурчин!
Маконин гуллатади!
Ишонган-имон кучин
Эъзозлар,хурлатади!
Кучли диёнатига
Учли адолатига
Кундирмас губор-ёвни
Санчади,кат-катига
О шаханшохинг улуг
Захматин кадрига ет!
Кадамларидур кутлуг
Итоат-ла, амрин тут!
Кара,хали жинкарча
Давлатинг журъатини!
Дадил-у,голибларча
Курсатган кудратини!
Олтин тахтини куйди
Киборлар даврасига
Бирлашган Миллат курди!
Тан берди наърасига
Сахрои Кабир оша
Улуг рух-ла, бирлаша
Чикди, ках-кахлаб голиб
Чуккилар томон шоша
Ана,Канотли отда!
Сехрини курар жахон!
Сехри- куч садокатда
Шунинг-чун кучли, шодон!
Буюкдир у абадий
Буюк куч адолатда
О, жаннатмисол водий
Мангу яшар рохатда!
Шу рохатли захматда
Садокатли эли бор!
Элатига рахматда
Султонин омади ёр!
Омади-Улуг Кучнинг
Эриган дийдасидир!
Хамд-сано айтгани-чун
Шарафли хандасидур
Хандасида алъёри
Тоборо, жушиб борар
Шарм-хаёли аёли
Эрлари сурон солар!
Урхо-урхосидан лол
Мултираб турар жахон
Пешонасида икбол
Гуркирар Узбекистон!
Гуркираган юрт бахти-
Ватани, сог-саломат!
Ватани эса ахди
Эли булса, валломат!
Хар гушада хуррамлик
Туй-тамошо тинмаса
Булмаса хеч гирромлик
Эли бахтли куйласа
Авжга чикса доира
Гижбанглари тоборо
Танбур,дутори сайраб
Раксга тушса лапари
Эрларин диёнати
Тилларда булса достон
Аёлин садокати
Лутф-у, эъзозга имкон
Хофизлари базмда
Сел килса одамзотни
Шоирлари назмдан
Безаса олтин тахтин
О, кучайса бас, унга
Адолат-у, садокат!
Юрти туйинса нурга
Булмаса хеч, хиёнат
Мехнат-у, фарогатда
Усса элати соглом
Асраб Аллох офатдан
Йулатмаса, хеч алам
О, у жонини гаров
Куйиб мижжа кокмайди
Режалар тузар тог-тог
Юрт ишончин, оклайди!
Бутун куч-у, гайратин
ВО,элим деб, багишлар
Эл олсин деб ибратим
Хориб,толса хам, ишлар...
Узбекка  Улуг Кудрат
Итоат ато этган
Итоат амри баланд
Ватан илкини тутган!
Ватан рози-Худо рози
Худонинг амри улуг
Ота мехрин боз-бози
Узбек-чун, ута кутлуг
Чунки, султон номига
Муносиб султони бор!
Султонин имонига
Аллох узи, мададкор!
Ким-ки, Аллохни суйса
Уз султонин суяди
Болам деб, ёниб-куйган
Амрига буйсунади
Худо битталигига
Куч-у кудратлигига
Тан берсанг султонинг хам
Тан бер,битталигига!!
Бил ва ишон,у мохир!
Илохий бир, куч сохир
Бермут учбурчагидан
Сени опчикди, ахир!
Энди кемани чапдаст
Бошкариб борар, магрур!
Касд килганлар хор-у, хас
Аламдан курум,кургур
Аллохга минг шукрлар
Саломат, сурар даврон!
Курсин узок умрлар
Тахтида, булсин, омон!
      ***
  Стихи ру Муфаззал Ходжаева

      Андижан


Рецензии