Говорить Небесна сотня

Говорить Небесна сотня:

Ми й думати не сміли, було тоді не до того…
Ми вірили в відродження Держави та її народу.
Покладатись мусили на товаришів, надіялись на Бога!
Відстоювали свої прагнення, не зважаючи на погоду.

Хіба ж ми знали, що друкуючи тепер наші фото –
Забуде народ:  для чого життям ми платили плату?!
Десь… хтось і далі ходитиме собі, всміхаючись, на роботу,
Думаючи не про зменшення територій, а про збільшення зарплати.

Скоро – річниця, як була зібрана наша сотня Небесна …
Ми ще віримо, що у живих щось та й таки вийде…
Більше думайте про духовне… мужі Держави, а не про тілесне…
Бо знову Яник по владний медовий пряник прийде.

Нам пам’ятником буде: кордон потужний від «братнього» народу
Та вишиванка, мов броня і оберіг запорізького духу…
Не плюйте в криницю єдності, - бо з неї питимете цілющу воду!
Не стримуйте на старті молодого Європейського руху.

Моліться браття та сестри: за себе, лиш Богу живому!
Просіть тільки мудрості… всім решта - земля є багата!
Дивіться на нас у небо, в майбутнє, - й думайте по-новому!
Єдність та Сила Духу Вкраїнського – ось супостатам розплата!


Поет ХХ сторіччя 20 грудня 2014 року. с. Торгановичі


Рецензии