Детство моё укр

 Дитинство моє

Дитинство моє,
Де шукать тебе?
У яких краях
Загубилося?
Ти хмаринками,
Ти пір'їнками
В небі ясному,
Синьоокому
Миттю-спогадом
Розчинилося.

Я біжу в житах,
У густих полях
Понад річкою
Осоковою:
Де ж тебе знайти,
У яких краях?
Де ти казкою
Колисковою,
Ніби пташечка,
Перепілочка
У траву лугову
Заховалося?
Заховалося,
Закотилося,
Миттю-згадкою
Причаїлося.

Гляну я сумний
У далекі сни,
Там де босими
Стоголосими
У парних ставках
Ми купалися.
Де шукать тебе?
Може бризками,
Дзвінкострунними
Райдуг низками,
У криниченьку
Дивосвітную
Миттю-спомином
Приховалося?...

Дитинство моє,
Де ж шукать тебе?
У яких світах
Загубилося?

Миттю вічності,
Давнім спогадом
Ти у серці моїм
Оселилося...

12.10.2014 р.


Рецензии