Сном туман мереживо плете

     Сном туман мереживо плете
     У верхівках стомленого лісу.
     Натягнуло вітром де-не-де
     Хмар пухких звисаючу завісу.

     Вечір загубився у стерні,
     Де його в пітьмі шукали зорі,
     Що втопило в місячнім вогні
     Всесвіту бездонне синє море.

     Розстелила осінь залюбки
     Шовковисте ночі покривало
     На співуче дзеркало ріки,
     Що на хвилі вічність колихала.

     Пригоршню криштальної роси
     Кинув листопад під босі ноги
     На прощання осені-красі
     На узбіччя довгої дороги.

     А на ранок снігом замело…
     Чорне раптом стало біле-біле…
     За вікна мого спітнілим склом
     Розправляє грудень ніжні крила.


Рецензии