Навальница

 

Вось,  распачнецца   навальніца
Маланак   ў  небе  бліскавіца
Ускалыша   землю  гром  магучы
Далёкі,  страшны  і  дрыгучы
            Прырода   поўная   імкнення
            Як  бы  кацёл  у час  кіпення
            І  прышлі   хмары  нечакана
            Хаця  і  парыла   ўжо  зрана
Ламанка   ў небе  хрысціць  хмары
І  грома  страшныя  удары
Жывому   страшна,  шмат трывогі
Мо  голас  Божай  засцярогі
            Рве  моцны  вецер, усё гудзе
            І навальніца  ужо  ідзе
            Упала  кропля  і  другая
            І ўсё  вадою  залівае
Магучы  гром,   калоціць  хмары
Гук   аблятае   ўсе   абшары
Вада   сцяною  над палямі
Із  неба  льецца   ручаямі
            І  пралятае  гук   грымотны
            Паліў   зямлі  будзе  дабротны
            Усюды   спынена  работа
            Зірнеш   вакол  адна   любота


Рецензии