Колыбельная

КОЛИСКОВА

                «Меркнут знаки Зодиака
                над просторами полей…»
                - Микола Заболоцький

Меркнуть знаки Зодіаку,
в небі - простір і в полях,
спить тварина вже - Собака,
горобець дрімає - птах.

Товстозаді всі русалки
в небо линуть від людей,
руки кріпкі, ніби палки,
спілі кавуни грудей.

Відьма сіла в попелище,
і розтала на димок.
Лісовичка і небіжчик
витинають кекуок.
Ну, а вслід слабеньким хором
ловлять Муху чаклуни,
і стоїть над косогором
місяць тихий, лик сумний.

Меркнуть знаки Зодіаку
над хатинами села,
спить тварина вже - Собака,
марить риба Камбала.
 
Колотушка тук-тук-тук,
Спить тварина вже - Павук,
спить Корова, Муха спить,
над землею ріг висить.

Плошка з неба, що без броду,
перекинулась води.
Лісовик дістав колоду
із своєї бороди.

І крізь хмари вже сирена
ніжку виставила вниз,
Людожер у джентльмена
непристойне щось відгриз.

Все звелось в загальнім танці,
і летять у всі кінці
гамадрили і британці,
відьми, блохи і мерці.

Кандидат століть колишніх,
полководець нових літ,
розум мій, - страхи ці злишні, -
тільки марень моїх слід.
Тільки вигадка, бажання,
мислі сонне колихання,
неутішне лиш страждання, -
те, чого не знає світ.

Над землею вже - покої.
Пізно. Спати вже пора!
Розум, бідний ти мій воїн,
ти заснув би!.. Геть мара!

Що нам сумніви й тривоги?
День пройшов, і ти, і я -
напівзвірі, напівбоги -
засинаємо в дорогу
вічно юного життя.

Колотушка тук-тук-тук,
спить тварина вже - Павук,
спить Корова, Муха спить,
в небі місяць-ріг висить.
Плошка над землею плине
повна сонної води.
Спить Картопля теж – рослина,
засинай скоріш і ти!


Рецензии