Пациф ст

Цвіт квітки дорожчий від бритви,
А куля витрата свинцю.
Не треба безглуздої битви,
За право набити синці.

Еліта вартує зневаги,
Жадоби продажної суть.
Най кине Феміда на ваги,
Наосліп відправе на суд.

Та деспот вгорі недосяжний,
За гроші все може купить.
Рахунок в банку неосяжний,
Все зможе на світі згубить.

Нас всіх поділили на гоїв,
За тридцять монет серебра.
Нам епос кривавих героїв,
Слугує знаменням добра.

За силу жорстокості слава,
В пошані всесвітній палач.
Уквітчений одами слова,
Помножує відчай та плач.

Звертаєм на страшні все біди,
Ворожість натасканих свор,
Злобливо ми станем сипіти,
Причиу знайдемо для свар.

За зброю беруться народи,
Кривавий гряде переділ.
Безсилі, всі мирні наради,
Намарно крикливих ротів.

Для бійні кордон не завада,
Порвися лиш миру ланцюг.
У пекло підемо за владу,
Створивши солдат з волоцюг.

Війна мов шрапнель від снаряда,
Криваво-коричневий тон.
Життя в камуфляжних нарядах,
Вальсує з червоним хрестом.

На марші тупцюють солдати,
Кістками лягають ряди.
А матір волає у дати,
Хто нових бійців народить.

Убивці майстри на всі руки,
Палач,-- то найліпший талант.
Їм армії міць запорука,
Сховатись за спини солдат.

Цвіт квітки дорожчий від миру,
Пейзаж недоторканих трав.
Бо ненависть хлюпа безміри,
Мов біль незагоєних травм.
Сергій Мат


Рецензии