менi бабця казала - аби не було вiйни

мені бабця казала - аби не було війни
аби було здоров'я і в полі стояли жниви.
а мені все здавалось дурним це і страшним сном
що такого ніколи не буде в моїй країні.

йде війна. Б'є шалена напружена кров
розриваються міни, шалено кричать гармати.
так було в 41-м, було і настало знов
що так хочется сісти і в голос за всіх заридати.

кожен день ми виборюєм цю правоту
але так вже дістало, що кочется плюнути в очі
всім країнам, які так тримтячи і підло мовчать
але знаю земля повертаєтся, крутиться, точить...

це було в 41-м. це сталося з нами ізнов
ми заснаги здобули такої, що всі нам позаздрять.
перемога десь близько, ця осінь нам буде весной
повернуться додому всі любі, родимі і близьки.

хоч би як не викручують руки, але не здамось.
перемога за нами - ми стали сильніши за дроти
я за вас мої милі. боріться, поборемо знов
станем самою вільной державой в цілому світі.

все скінчится. я знаю, не довго чекать.
і народяться діти у мене і стану щасливой.
і тоді я скажи їм - аби не було війни,
аби було здоров'я і в полі стояли жниви.
                Україна-2013/2014


Рецензии