А я думав, вiйна не моя

А я думав, війна — не моя,
А я думав, війна є чужою
І не буде горіти земля,
І не буде чадіти смолою.

Я не думав, що знову — війна,
Хтось із нас не поверне додому.
І на житньому полі жнива,
Ті жнива, що не треба нікому.

Вже те поле закидало в сніг
І женці косять зовсім не трави,
Може хтось тих людей приберіг,
Для якоїсь страшної забави?

А я думав, війна — не моя,
А я думав, війна є чужою
І не буде горіти земля,
І не буде чадіти смолою.

Коли ляже останній покіс,
Не росою омитий, сльозою,
Ми піднімемось знов, у весь зріст,
Станем знову живою рікою.

Ця війна, уже стала моя,
Ця війна, вже не є нам чужою,
Там, де в полі горіла земля
І до неба чаділо смолою.


Рецензии
Очень понравилось! Спасибо

Алина Кириченко2   20.11.2014 22:11     Заявить о нарушении
Очень приятно, что Вам понравились строки. А больше всего позиция в жизни.


Игорь Стожар   20.11.2014 23:09   Заявить о нарушении