Отам, за нашою межею...

Отам, за нашою межею,
Любов труїлася іржею,
Ненависть висиділа зло –
І нетерпимість розвезло,
І те, що зв’язано із нею.

Таке життя ,– хтось звично скаже.
Та має пошесть слово враже:
Фальшиво бенькає у дзвін!
Немає совісті у війн
І честі в найманців варяжих.

Як брат встає супроти брата,
То вже немає гірше ката,
Ніж той, хто братом озивавсь
І рвався старшим бути…  Рвавсь
На горло меншого скарати…

А правду не зітерти блиском.
 Щоб не робив – не вийде нишком,
Бо інший час, а з ним і люд
Впізна запроданців і юд
З крикливим нетерпимим виском…

17.11.2014


Рецензии