Добре дошли при нас! Генка Богданова

На моите приятели поети и писатели.

Приятели добри  - и близки и далечни!
Премяната си пъстра есента разгърна,
събуди спомени и пориви сърдечни
и с  Пегас във Ямбол  пак ви  върна.

Като златен дъжд танцува листопада,
пътеки бляскави пред вас разстила щедро.
Празнува Ямбол. Със слово вечно младо,
в сърцата ни е леко, слънчево и ведро.

Притваряме очи пред сладката магия.
Звънки стихове се леят във душите
Приятели добри, добре дошли сте вие,
при хората на Ямбол- мили и открити!

Очаквахме ви в тази меднокоса есен -
развълнувани, усмихнати, щастливи,
срещата със вас  за нас е като  песен –
слънчев лъч красив  сред делниците сиви!

Летете  с нас, с Пегаси оседлани,
над делнични тревоги, над грижи и тъга !
За щастие пишете, за  сърдечни рани,
за очи красиви, за любовната нега!

За  нежни трепети сърдечни, за мечтите,
за  първите откраднати със свян целувки,
за  сладките си  тайни, във сърцата скрити,
за болки,  изневери, за лъжи, преструвки…

С лица от есенното слънце озарени,
с души пречистени, добри  и подмладени,
албума на живота  нека с вас разгърнем,
светлината във живота си да върнем!.


Рецензии