Не кiфос античний скудельника диво...

           Скудельнику, в саду твоїм…
                Оксана Мардус.

Не кіфос античний скудельника диво –
А цей куманець, що у миснику святом,
В жовтаво-зеленій убраний поливі
Премиле горнятко назве своїм братом.

Затовпляться поруч полумиски, глеки –
Барвисто мальовані, гарні, мов діти,
Поважні і строгі, як в леті лелеки,
Що вміють хорошому щиро радіти.

Усе почалося з гончарного круга,
Від пальців тямущих, що з глиною – маги!
А пахощі вкраплені з яру і лугу
Опішні і Валок, із Буд, Водолаги…

Ці вироби з казки, що пищиком свище,
А гарт од живого вогню Прометея…
Прекрасне в  кориснім!
                Від цього що вище?
В гончарстві живе світла пісня Орфея…

12.11.2014


Рецензии