Мая краiна Беларусь

Гары на небасхіле зорка,
Гары прывабней і ярчэй,
Каб сэрцу не было так горка,
Каб лёс твой лепшым стаў хутчэй.

Каб ты квітнела дзіўнай ружай
Мая краіна між лясоў.
Каб летам і зімовай сцюжай
Ты чула радасць галасоў.

Мне да спадобы твой блакітны,
Азерна-сонечны прастор,
Кранае сэрца дзіўна злітны
Птушыны непаўторны хор.

Мне гарады твае і вёскі
Адзіны дом і родны край,
Я абдымаю стан бярозкі,
Зайшоўшы адпачыць у гай.

Красы тваёй адлюстраванне
У люстэрку нельга паказаць.
З табою кожнае спатканне
Патрэбна шчасцем называць.


МАК
1995г.


Рецензии
Замечательно, чудесно, дивно!!! Люблю свою Беларусь!

Рената Соколовская   09.11.2014 19:35     Заявить о нарушении
Спасибо и я люблю, жаль, что с годами язык немного забывается...

Мак29   09.11.2014 19:42   Заявить о нарушении