Война Мышей с Котами. Басня. укр. язык

 Війна Мишей з Котами. Майже дєдушка Криладзе ( байка )

 Будуємо  ми  дім  новий.
 Красу  землі,  окрасу  світу.
 Одвічно  світло-  молодий,
 Як  щастя-  подихами  літа...

 А  хто  не  хоче  жити  в  нім-
 Пішов  до  бісової  мами!..
 От  я  вам  байку  розповім...
 Хоч...  Про  війну...  Мишей  з  Котами...
 ......            ......            ......            ......            ......
 Війна  іде-  ні  круть,  ні  верть.
 Онуку  передай  від  діда,
 Що  Миш  приречена  на  смерть,
 Як  на  Кота  війною  пІде.

 Та  Миші  в  герці  воювать
 Так  перемоги  зажадали...
 То  щоб  Котів  перелякать,
 На  лоба...  роги  почіпляли.

 І  гримнув  бій...  Їдять  Коти
 Їх  сірі  лави  без  розбору.
 Мишей  не  встояли  ряди,
 І  Миші  кинулись  у  нори.

 Хоч  повелось  спрадавна  так-
 Як  б"ють-  тікай!  Простіш  простого...
 Втекти  не  можуть  аж  ніяк
 В  нору.  їм  заважають  роги!

 Хоч  як,  хто  це  надумав,  тих
 Нещасні  Миші  проклинали,
 Коти  переловили  їх
 І  до  останку  поз"їдали...
 .....          .....          .....          ......          ......
 Подумай  ти  над  цим,  покИ
 Прямуєш  в  Свято  до  Причастя,
 Як  от  чужі  дурні  думки
 Нараз  призводять  до  нещастя.

адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=512973
рубрика: Байка
дата поступления 23.07.2014
автор: Сокольник


Рецензии