Восень

         
Дождж   можа тыднямі  ісці
Усюды  холад, як не грэйся,
Нідзе ўкрыцця не знайсці
І на цяпло ўжо не надзейся,
            Схавалі хмары ад нас неба
            І каб манаткі абсушыць,
            Ці  з'есці з салам лусту хлеба
            У хату трэба паспяшыць
Стаіць ахоплены пажарам
Наш лес без дыму і агню 
Яшчэ яды хапае тварам    
Мы зімню бачым  бегатню
            Наскрозь нас вецер прадзімае          
            Не чуеш костачак сваіх   
            Дух чалавечы замірае---
            Па пяць хваробаў на дваіх
Мо з месяц  усё  было іначай:
Яшчэ зялёным быў папас,
Нічога жоўты ліст не значыў,
«Яшчэ Макар цялятак пас»
            Ну, а цяпер, чакаем снегу 
            І маразца падмаразіць 
            Зімы чакаем, лыжаў, снегу
            Няхай зіма хутчэй ляціць 


Рецензии