Мудрость учения. Притча. украинский язык

Мудрість навчання ( притча )

Великий  Гуру  якось  раз  сидів
 На  сонечку.  Дививсь  ото  на  гав,
 Медитував,  смачні  самоси  їв,
 Чи  може  просто  хмари  розганяв...

 Прийшла  до  нього    жіночка  з  малим,
 Та  попрохала-  Гуру!  Поможи,
 Аби  малий  солодкого  не  їв.
 Що  не  корисно  це  йому  вкажи!

 Замисливсь  Гуру...  Потім  відповів-
 Прийдіть  за  тиждень!  Жіночка  пішла.
 Як  повернулись,  він  сказав-  Малий!
 Не  їж  солодке!..  Отакі  діла...

 Стоять  розгублені...  Та  слово  золоте
 Від  Гуру  сприйнято  дитям  немов  наказ.
 Все  не  відходять...  Жіночка  на  те
 Його  здивовано  запитує  нараз-

 Великий  Гуру!  Розкажи,  чому 
 Лише  за  тиждень  ти  вказівку  дав?
 Він  відповів-  це  я  зробив  тому,
 Що  сам  солодке  їсти  відвикав!
 ..........                ..........                ...........
 Якщо  ти  майстер  поклику  свого,
 І  учнів  хочеш  ти  своїх  навчить,
 То  майстер-клас  не  вчити  їх  того,
 Чого  іще  не  вмієш  сам  робить.


адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=498060
рубрика: Лірика
дата поступления 10.05.2014
автор: Сокольник


Рецензии