Рыбалка. Философское. украинский язык

 Риболовля (філософське)

 Дощик  кола  плете  по  воді...
 Кола  риба  хвостом  запліта...
 Ти  ж  тихенько,  накрившись,  сиди-.
 Риболовля  під  дощ  іще  та...

 Риба-  символ  життя  у  слов"ян.
 Риболовля-  зайняття  святих.
 Дощ  очищення-  небом  нам  дан
 Від  іудо-  цілунків  гірких.

 Будеш  думати  в  шелест  дощу.
 Буде  істини  шелест  в  душі.
 Що  їх  голос  у  серці  не  вщух,
 Ти  затихни  й  послухай  вірші...

 Ми  їще  припадем  до  основ...
 І  слов"янське  надбання  у  нас,
 Як  Трипільська  праматері  кров,
 Серце  нам  омива  повсякчас.

 Ми-  незвичні.  Ми  в  світі-  одні.
 Наче  риба-  ми  символ  життя.
 Ми-  ловці...  Як  же  тепло  мені
 Від  пізнання  цього  відчуття...

адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=520395
рубрика: Лірика
дата поступления 29.08.2014
автор: Сокольник


Рецензии