Весидикай...

- Уьмуьр гьалун са акьван туш регьят кар, -
Чаз, жегьилриз, лугьудай тир бубади, -
Камар вегьез табий ая  гьар са к1ар
Гьалтайт1ани а рекьера ч1анади. 

Вахтар фена гилани зун рекьема,
Амма камар кьезил жезвач хьи, буба.
Акъат тавур мурадарни рик1ема,
Чара пата уьмуьр финиф хьуй туба.

Ви веси тир: къерех тахьун кардикай,
Акъатайт1ан хирер назик гъилериз.
Са кьегьаллу инсан хьунухь гьардакай,
Авуд тавун бармакни ви вилериз.

Къелин жезва к1валин  тарцин дувулар,
Машгъулни  я зун  рик1 алай к1валахдал,
Къе кьуд лагьай йисаз фенва хтулар -
Ц1ийи нехиш я  сихилдин сачахдал.


Рецензии