Гъвеч1и зирек кьве уст1ар..

Чи к1валева , я дустар,
Гъвеч1и зирек кьве уст1ар,
Вири ч1ана  к1валахар,
Ийиз кьведра артухар.

-Ак1 мийир, я чан Замир,
-Вун акъваз т1ун, чан Эмир, -
Лугьуз дидени баде
Жеда биц1екрин рекье.

-Ваз жезвачни бес залан,
кьаз гъилерал кьве бала?
-Дидедин чан хьуй къурбанд,-
жавабда за: - Мад къала...

Экв я абур вилерин,
Кьезилвал зи   к1вачерин.
Рик1е авай  мурадар,
Аллагьд патай савкьватар.
_________________

Балаяр,  квекай шегьерар
Хьурай чаз, це бул бегьерар.
Ислягьвал, хийир хьуй к1вале,
Мел-мехъерар гьар са хуьре.

Лезги лагьай т1вар рик1елай,
Лезгистанни куь мецелай
Алудмир, квез хьурай веси:
Къени кардин хьухь иеси.

Кьуьзуьвилиз ая гьуьрмет,
Ватандинни чир хьухь къимет.
Т1алабзава, хьурай квез кьин:
Такурай мад дяведин чин...


Рецензии