Назилядиз

Чи лезги руш, т1вар Назиля,
;К1валин к1араб - вун къизил я;,
Ферли пабни,  хъсан диде -
Алакьдай  гьар кьур кар ;;гъиле.

Шиирарни кхьиз чида,
Беседкадизни вун фида.
Гъил я ачух, ;;чинани хъвер
Кьурагь патан ;къуш са иер.

Вун хзанда саламат яз,
Акурай, чан, виридаз чаз.
Балайрикай рик1 хьурай шад,
Яшар хгурай са виш ваз мад;.

Кьилел  хьурай ви  вили цав,
Рагъ алайди гурай ваз къав
Ви далудихъ итим дагъ хьиз,
Гъидайди хьуй бахтар к1вализ.




Чаз гьар садаз гузавай пар,
Ялна к1анда, азиз Наза.
Гьихьтин кьилел атайт1ан кар
Рик1 михьи хьун меслятда за.

Инсан я вун гъилиз заха.
Ви гьар са гаф мили я чан,
Балайриз я диде багьа,
Гьазур я гуз абрухъ на чан.

Садрани ви рик1 тахурай
Рекье гьалтай са инсанди
Пашманни гьич вун тахьурай
Уьмуьр гурай ваз хъсанди.

Давамара на шиирар
Рик1ин дердер ахъая чаз,
Гьалтайт1а вал чи шаирар
Темадиз гъваш хушдиз рахаз


Рецензии