Ночной полет ведьмы. украинский язык

 Нічний політ відьми

 Летіла  відьма  понад  темною  землею,
 І  на  політ  її  небачений,  стрімкий,
 Дивилися  відкриті  в  ніч  лілеї,
 Дивився  вилізлий  з  нори  підземний  Вій,

 Дивились  Мавки  лісові  тендітні,
 Дививсь  розкритий  папороті  цвіт,
 Дивились  світляки  болотні  літні,
 Відображався  в  дзеркалі  політ

 Нічних  озер...  Її  дівоче  тіло
 Оголене  вмостилось  на  мітлі,
 І  світло  місяця  його  все  освітило,
 Як  промінь  срібний  у  нічній  імлі.

 Дивилась  ніч  у  зорянім  багатті
 На  таїну  казкову,  чарівну.
 Ця  дивна  ніч...  Вона  як  шал  завзяття...
 Я  бачив  відьму...  Я  вже  не  засну... 

адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=482656
рубрика: Лірика
дата поступления 01.03.2014
автор: Сокольник


Рецензии