***

          Писъмце до Малкия Принц.

Стоиш настолно винаги отляво
наравно със житейските бодли.
С баща такъв е приказно,навярно-
Антоан Дьо Сент Екзюпери!
 За възрастните-всичко,или нищо-
Слънца,или нелепи петънца....
Едни запомнят,другите - не виждат....
Но всички те ,били са и деца!
 Ти,Принце,още ли рисуваш всичко-
овце и рози,Слънце и звезди......
Цветята ти са винаги различни-
нагиздени по детски-без бодли.

Стоиш настолно винаги отляво-
самотен всред огромната тълпа!
Аз сричам в теб невидимото бяло.
Прегръщам топло Антоан-баща!

   Дочка Станчева.


Рецензии