Талiсман-душа

засохле суцвіття немов талісман.
носиш з собою, не викидаєш.
нюхаєш речі як той наркоман,
чи боїшся що не згадаєш?
каміння сипалося на голову:
агат, аметист, руда.
шмат непотрібної нікому руди.
а я крізь пальці - твоя вода.
пий! бо втечу назавжди!
тобі талісман - камінець з-під землі.
а мені - синьо-жовта стрічка.
потріпана, м"ята, але не втрачена.
моя душа ще також не страчена.
розпатлана діва. стривожена мати.
хочеш? можу подарувати.


Рецензии