Гриць у кума

Прокинувся Грицько в ранці
Нема грошей у кармані
В голові джмелі гудуть
Де напився, вже забув
Чи в Тетяни, чи Мар’яни
Катерини, чи Оксани
Жінка ходить як сова
Болить в неї голова
Ні чарчини, ні краплини
Не наллє
То піду я ось до кума
Бо горілка в нього є
Може справді він наллє
Так собі розміркував
Знайшов шапку, клята річ
Закотилась аж за піч
Дверми гуркнув, нехай знає
Хто є в домі голова
Та й потіг до кума в двір
А той саме, бо господар,
Сніг згрібав коло забору
«З добрим ранком» привітавсь
Кидай куме працювати
Та ходімо мерщій до хати
Бо новина в мене є
Обміркуємо що і де
Знявши шапку, тричі лоб перехрестив
Сів до столу і давай
«Знаєш куме. Долар знов попер угору
Вийшов геть із коридору
Гривня впала, немов п’яна
Напилась як та торговка
Що на ринку за морковку
Вторгувала десь з п’ятьорку
Ціни знову піднялись
І на хліб і на бензин
Пам’ятаєш як колись
Ми жили і не журились
Хоч і богу не молились
Налий куме, вип’єм з горя
Хай журба нас покидає
Й до багатих завітає»
Кум так кисло подивився
Був собі такий
Не питущий, ще й скупий
Кидай Грицю пити горілку
Бо доп’єшся до блондинки
Бог тебе не вбереже
Випий воду ось оцю
Уявляй що це горілка»
Що поробиш, випив воду
Крякнув, витер вуса
Таз розгону кума в вухо зацідив
Ледь не впав той бідолаха
Що ти, Грицю, вже здурів?
За що ти мені вліпив?
Бо це куме я вже п’яний
Уяви, і провину цю прости


Рецензии