М. Лермонтов. И скучно и грустно...

             Cефил я, пашман я..

Cефил я, пашман я, са кас авач заз гъил гудай         
             Какахьай чIавара руьгьда байихар…   
Мурадар!.. вуч хийир тIалабрикай гьар чIавуз кудай?..
             Йисар алатзава – вижевай йисар!
   

КIан жен... бес вуж?... тIимил чIавалди – четин туш акьван, 
           Даими  ашкъи хьун гьич  мумкинни  туш.    
Килигин жув жуваз? – амач гелер эвел чIаван: 
           Гьам шадвал, гьам азаб, ана вири буш… 
 

     Байихар? - шак авач - верцивилер адан геж-фад,
             Акьулдин ван хьана, квахьда гьикI эхир…
Уьмуьр,виляй акъудайт1а на секиндиз кьуд пад,
            Я хьи са зарафат, гьич мана квачир…
   


Рецензии