Пожилой торговке. украинский язык

 Старенькій торгівці

 На  вулиці  узбіччі,  де  поки
 Міліція  ще  не  здирає  мито,
 Старенька  бабця  продає  грушки.
 Я  підійшов  і  зажадав  купити.

 Купити?..  Ні...  Я  гроші  всі  віддам
 В  твої  від  старості  і  праці  спраглі  руки.
 Стою  і  сили  не  даю  сльозам,
 Збагнувши,  як  в  житті  терпіла  муки

 Від  влади,  від  жорстокості  людей,
 Як  зрадила  тебе  твоя  держава,
 Як  "мусор"  гроші  вимагав  з  тебе,
 Забувши,  що  таке  і  честь  і  слава...

 Старенька,  дай  тебе  я  обійму!
 Ти-  честь.  Ти-  слава.  Незалежна.  Сильна.
 Ти  як  могла,  все  йшла  скрізь  цю  пітьму,
 Як  Україна.  Вільна.  І-  не  вільна.

 Дай  Боже,  щоб  ти  вдало  продала
 Нехитрий  свій  товар,  дарунок  літа,
 Доїхала  щасливо  до  села,
 І  мала  вдома  їсти  що  і  пити.

 Онучкам  любим  щоби  ти  змогла
 За  продане  гостинців  накупити,
 Для  діток  тягарем  щоб  не  була...
 І-  щоб  ніхто  не  заважав  дожити...

адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=481974
рубрика: Лірика
дата поступления 26.02.2014
автор: Сокольник


Рецензии