Уж и Цапля Басня украинский язык

 Вуж та Чапель (Байка. Таке ви ще не читали)

 Хитрющий-  прехитрющий  Вуж
 Схотів,  пролізши  крізь  болото,
 Залізти  в  хату,  та  чимдуж
 Затято  взятись  до  роботи-

 Перекусати  хазяїв,
 Наїстись  сала  у  коморі,
 Спалити  наостанок  хлів...
 Коротше,  наробити  горя.

 Та  поки  дурень  радо  ліз,
 Від  щастя  закотивши  очі,
 Під"ївся    Чапель-  довгий  ніс,
 Його  сковтнувши  серед  ночі.

 Мабуть,  прийшов  мені  гаплик- 
 Подумав  Вуж,  та  все  ж  поліз
 Поміж  кишками  до  сідниць,
 Щоб  вилізти,  неначе  Глист.

 Та  файний  Чапель-  мудрагель
 (як  довгий  ніс,  то  й  довгий  розум!)
 Сідниці  деревом  підпер-
 А  ну,  вилазь,  якщо  ти  в  змозі!

 Так  лазив  Вуж,  туди-  сюди,
 Аж  поки  весь  перетравився.
 І  тільки  бачили  Глисти,
 Як  Вуж  дурний  занапастився.
 .......            .......            .......            .......
 Побачить  можем  паралель-
 Коли  в  чужу  залазять  хату,
 То  цих  непроханих  гостей
 Назад  не  можна  випускати!


адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=494760
рубрика: Байка
дата поступления 24.04.2014
автор: Сокольник


Рецензии