Польов маки

У крові зелені стебла,
Маки ранами цвітуть.
Україна злістю стерпла,
На вустах чарівних ртуть.
 
До землі горнуся ніжно,
Попіл степових доріг.
Бережу сліди я мужньо,
Юних та живих торік.
 
Дмуть вітри, сміються з пилу,
Та дощами б'ють сліди.
Тут літак ракета збила,
Поховала вмить солдат.
 
Смуток пам'ять огортає,
Мов саван нічний туман.
Україна у плити ридає,
Слава нетривкий дурман.
Сергій Мат


Рецензии