М. Лермонтов Кинжал

      М. Лермонтов
        Гапур

Вун заз кан я, ракьун гапур, юлдаш хьиз,
Гьам къайи яз, гьамни мили экв алаз.
Гуржиди вун гатай кьисас къахчуниз,
Черкесди женг патал къилав ганай ваз.

Лацу гъили вун зи патав гъанавай,
Чаравилин легьзейрилай ядигар,
Амма валай ивияр ваъ, авахьнай
Экуь накъвар - азиятдин инжияр.

ЧIулав вилер акъвазна, зун акурла,
Чинеба тир сиреривди ацIанвай,
Ви гьуьлден хьиз юзазвай цIай акьурла,
Гагь рапI–рапIнай, гагьни - саки  кьацIанвай.

Вун - аманат лал ашкъидин, эркиван,
Сефил касдиз чешне ава вахъ пара:
Эхь, дегиш жеч, мягькемарда руьгь жуван,
Вун хьиз, вун хьиз, ракьун дуст, за мукьвара.


Рецензии