Зун инсан я!
Инсан я зун вири хьиз,
Писни хъсан дадмишай
-Нисини, фуни гъери хьиз.
Заз, Лезгидиз, багьа я накьв,
Зи чил, зи ч1ал, зи диде.
Вилелай зи авахьай нагъв
Шад-пашман илгьамдин;
Кужумзава хайи чили,
Лепеяр гуз, сирнавдин.
Мадни за хиялзава:
-Зун инсан я,
Инсан я зун вири хьиз.
Сад Аллагьди халкьнавай
-Цавараллай халикьдин.
Суьретар…Т1ебиатдин
Сересвилихъ авач кьадар.
Шалбуз дагъдин деринрай
Авахьзавай булахар…
-Эхь, девлет я,
Бул девлет я
Зи руьгьдин
Хазинадин утагъда.
Гьатта чимни гузва,
Дадмишайла
Къайи ятар серинрик.
Мадни,мадни фикирзава:
- Зун инсан я,
Инсан я зун вири хьиз.
Зазни к1андач
Зи мулкара,
Зи сергьятра
Душмандин гел чуьнуьхиз.
Самур вац1…
-Зи ашкъидин муьгьуьббат!
Гьар са ст1ал
Гьар Лезгидин иви я!
Бедендихъ зи яд галукьай
Шад-хуррам легьзейра
Къал къачузва дамаррай
Катзавай зи ивиди.
Фикирзава, хияллу яз,
Мадни жува-жувакди;
-Зун инсан я,
Гуьмбет туш!
Чан алай ва къекъвезвай.
Гьар декьикьа рекье твазвай
Эхиратдин жуьгьенриз.
-Ша,юлдашар,геж тахьанмаз,
Къарагъ к1вачел,гъилер къакъаж.
Сад хьуй къуват,т1ални дердер,
Тарихдиз хуп1 ийин икрам.
Намус-гъейрат, -
Садавайни жедайди туш
Итимвилин, Лезгивилин
Т1вар маса гуз, я иман!
-Зун инсан я,
Инсан я зун вири хьиз.
Зун пашман я,
Пашман я зун вири хьиз…
Свидетельство о публикации №114102309720