Ичкидинни п1ап1русдин гьуьжет
Чеб тарихда гьатнавай.
Сад я лугьуз чи иви,
Мел-межлисдал хат1 авай.
Шумуд виш йис таниш я,
Чи гьуьрметдиз тарихда?!
Чун кьве гъил хьиз вердиш я,
Садахъ-сад чун къарих я.
Вахтар физва, чи гьуьрмет
Аватзавач къиметдай.
Гьар фей чка – ви девлет,
Акъатзавач кьисметдай.
И рахунрик абур кваз,
Къунши хуьруьз акъатна.
Куьк дамахар чпив гваз,
Сур-синекай хкатна.
Ичкиди кам вегьена,
Бирдан хак хьиз акъвазна:
-Межлис ава, тек1ена,-
Уьфт1ер яна, хъуькъвер кьаз.
Межлис жагъай дустари
Гьерекатна мехъерик.
Рик1е авай къастари,
К1вач хк1урнач рекьерик.
Далдам-ч1агъан гатай ван,
Шив хьиз, хуьре къекъвезва.
Шишер, вишер, ашар – чан!
-Гур столрихъ гелкъвезва.
-Гьан, лагьана п1ап1русди,-
Мярекатдиз килигна.
-Ша, ички дуст,- лугьузди,
Стул столдихъ гилигна.
Са-сад, кьве-кьвед шуьшеяр,
Физва к1аник столдин.
Хкай-хкай жуьжеяр,
Незва, валлагь, мажалдив.
Ацукьнавай суфрадал
Ич1и жезва портсигар.
Эхир кьилни – сафрадал,
Ичкидив гва яргъи ар.
Гьар няметдиз гъил ийиз,
Рап1-рап1 гузва вилери.
Сада-садаз вил ийиз,
Мумкин гузвач вишериз.
Мярекатдин юкьни-юкь
Хьана акьван са вахт туш.
Чеб лагьайт1а, - «букьни-гъукь»,
-Им тежер кьван са бахт туш.
Кьведан рик1е са ажугъ
Авай, так1анз чпиз-чеб.
Тух хьайила, ягъиз пурх,
Къадгъундай, пагь, чилин чеб.
Кьве дустни лап т1амадиз
Акъатна, - им тушир сир.
Гила гьуьжет тамамдиз,
Фена кьиле, цаз чехир.
Ичкиди цаз лугьузва:
-Авач залай дуьз вик1егь.
Хъвана, за кьаз къазунда,
Гьатта кьилел гъида негь.
Эхиз хьанач, п1ап1русди
Гум акъудна туп сивяй;
Уьгьуь яна, хурузни
Гъудна, ада лап хъиляй.
-Акъваз, зи дуст, вун яваш,
Са туьнт гум ваз за бесда.
Дурк1ун, жигер, иви аш
Авурт1а за, на сесда.
-Ваъ, я зи дуст, и гьевес
Садазни гьич авайд туш.
Беден бедиз, кьаз нефес,
Бушарда за рик1ин кьуш.
-Гьелбетда, вун ички я,
Мез ава вахъ рахадай.
Ван кьурурун – веси я,
Туьд галт1амда агъудай.
И арада гьуьжетдин
Гаф ат1ана, гьатна сад:
-Эхир я куь бюджетдин,
И межлисдай квахь, ахлад!
Ингье хийир дустарин,
Чеб тарихда гьатнавай.
Эхир жеда къастарин,
Мел-межлисдал хат1 авай!
Свидетельство о публикации №114102309675