Жегьилвал
Векьин багъда цуьквер жеда гьар жуьре,
Атирдивди пиянардай инсанар.
Гьар дагъвидиз, хьран фу хьиз, гьам шуьре,
Ширин я вун, багьани я, жегьилвал.
Акьул бахлугъ хьанвач гьеле, фад я ваз,
Айиб мийир, хам-к1арабни таза я.
Ви хъуьтуьл сес, рахунрини гузва наз,
Шуьрбетдилай ширин я вун, жегьилвал.
Гуьрчегни я винел патан акунар,
Муьгьуьббатдин дуст хьанва вун лап к1еви.
Шад гуьгьуьлди субутзава ви гьунар, -
Вучиз къе вун к1убан ят1а, жегьилвал.
Яш хьунивай физва жегьил уьмуьрни,
Амукьзавайд веревирд я вакай заз.
Югъ-къандавай гужлу жезва фикир зи,
Вун рик1еваз, вал дамахиз, жегьилвал.
Свидетельство о публикации №114102309438