Маме

А я живу під Києвом  в селі,
Калина цвіт на гілля викидає.
А десь в далекому селі
Мене в віконце мама виглядає.

Минають весни,  пролітають дні
І всі  своєю  тут мене вважають.
Та все частіше у вісні
Мене стежки дитинства навіщають.

Ставок в задумі та верби навкруги -
Там юності роки я зустрічала.
А  мама до ранкової зорі
На мене,  не зімкнувши  вік, чекала. 

Все наче гарно склалося в житті:
В родинній злагоді зростають діти.
І  все частіше хочеться мені
Подарувати мамі квіти.

Прийти і впасти на її плече,
І за молитви голову схилити.
Заколисати  всі  турботи і жалі
І смуток в барви радості сповити.
Ольга ЗАЇКА


Рецензии