Я тольки капля у заливе

Паміж  балотаў  і  ўзгокаў
Паміж  палёў  цячэш  уніз
Па-свойску,  ціха  і  паважна
Бяжыш  сабе  ты  і  бяжыш
          Травінку  сена  дзесь  прыхваціш
          Кусты  на  беразе  трасеш
          І  рыбакоў  на  лоў  вялікі
          Усё  гэта  ты  ў  заліў  нясеш
Нясуцца  лоткі  па  вадзіцы
За   імі    думкі   мае  ўслед
Якія  сілы  ў  ёй  таяцца
Які  вялікі  белы  свет
          Ну  а  калі  зіма  наступіць
          Надзенеш  ледавы  касцюм
          Для  рыбаў  і  ўсяго  жывога
          Пад  ледам  зробіш  цеплы  трум
Вясною  воды  разліваеш
Усё  растане  з  цёплым  днём
На  месца  потым  своё  станеш
Апяць  тячэш  сваім  руслом
          І  Дэйма  быццам  мне  гавора
          Доля  не  легкая  мая
          Я  толькі  капля  ў  заліве
          Нішто  не  значу  адна  я


Рецензии
Гэта добра, што вы мову не згубили. Выдатна!

Махнач Сергей Юрьевсын   31.10.2014 16:28     Заявить о нарушении
Дзякую Сярожа

Станислав Тарашкевич   02.11.2014 09:30   Заявить о нарушении