Земля торкнулась мов священник

Стікало каплями життя,
Наввитяжки рука лежала.
А у очах небесна чистота,
Всього було так мало!

ЖИта,жИта - нескошені хліба!
І навіть птаха не співала.
Де взялась пуля  з літака?
Що безсердечно все украла.

Замовкло! Стихло навкруги,
День- ніччю  раптом стала.
А маки -  плакали  слізьми,
Де мати сина не діждалась.

Земля приняла всіх  своїх,
Прикрила листям посвященних.
Торкнулась гіллям по лиці,
НаОстанок, мов той священник.


Рецензии