Ви тут берете допомогу?

-
В той ранок, як завжди спокійний,
Робили справу небрудну,
Так час спливав мазком олійним,
Вібравши фарби про війну.
-
Пакет речей і каримати,
Шкарпети, шалики, штани
Для хлопців в армію збирати
Пакунки знову ми прийшли.
-
Відкрились двері, входить жінка,
Хлоп'яток двоє обабіч,
Худа й бліда, мов соломинка,
Ще третє тягне позадпліч.
-
— Ви ту;т берете допомогу?
Ледь-чутно мовила, у ніс.
— Просити певне будуть знову…
Переселенку Бог надніс.
-
Несміло хлопці приступили,
Для них мов зупинився час,
Й стиснувши кулачки щосили,
Спитали, —  ви ж візьмете в нас?
-
Двадцятка, двушки і сто гривень
Лягли нерівно на столі
І аркуш зошита шкільного
Де прапор з тризубом бліді.
-
А ми дивилися їм в очі,
Не по дитячому сумні,
На руки ті, що — не жіночі,
Їх будуть вести у житті.


Рецензии
Чудовий вірш,я у захваті!

Александр Русский 2   10.11.2014 01:09     Заявить о нарушении
Це життя. Воно наше, тому ми його розуміємо і воно спиймається серцем.
Дякую за увагу.
З щирою повагою.

Игорь Стожар   15.11.2014 19:25   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.