Чан зи Диде

Чан зи хайи, Диде чан!
Гьикьван вун заз багьа я.
Ви зегьметар ч1угур чан,
вирибрулай пара я.

Чан зи хайи, Диде чан!
Гьикьван гзаф к1ан я ваз.
Балайрихъ куз рик1, аман,
вилера ви нагъв аваз.

Чан зи хайи, Диде чан!
Валай ширин кас авач.
Вун виридлай я масан,
гафар талгьай кас амач.

Чан зи хайи, Диде чан!
Гъвеч1ивилин лай-лай ван.
Гила язва ам Азан,
ахъатзавач япай ам.

Чан зи хайи, Диде чан!
Рик1из гзаф т1ар я зи.
Гзаф дердер, гъамни -хъам,
акунвахьи чандиз ви.

Чан зи хайи, Диде чан!
Ваз за хайи юкъуз къе.
Т1алабзава сагъвал чан,
амай уьмуьр, шадвиле.

      * * *
Ты мама, родная моя
Как сильно ты любишь нас .
Ты переживаешь о детях
И вечно слезы на глазах.

Ты мама, родная моя
Слаще тебя нет ни кого.
Не хватает всегда мне тебя
ты всегда у меня на устах.

Ты мама, родная моя
С детства колыбельную,что пела.
Как Азан, теперь для меня
до сих пор звучит в ушах.

Ты мама, родная моя
Сильная боль в моем сердце.
Ты много видела, страдала
жизнь в селене, в горах.

Ты мама, родная моя
Я желаю тебе сегодня.
Здоровья, счастья в жизни
и побольше успехов в делах.


Рецензии
Назила,прекрасное звучание чужой речи.Чужой...которая станет и нам родной,со временем,я надеюсь.

Стэпан Коваль   22.11.2014 12:44     Заявить о нарушении
Спасибо Степан! Я рада, что вам нравится..!Я тоже надеюсь! ))

Назиль Махмуд 76   21.11.2014 18:21   Заявить о нарушении