Cind e pace pe pamint

Cind e pace pe pamint,
E frumos si bine,
Dar ma ingrozeste gindul
Ca razboiul vine.

Oameni, nu va mai luptati, -
Timpul e de coasa.
Cind e pace pe pamint,
Viata-i mai frumoasa.

Puneti armele in cui,
Sa culegem poama!
Cind e pace pe pamint,
Mai doarme si mama.

Focul arda doar in vatra,
Sa-ncalzeasca casa.
Cind e pace pe pamint
E bogata masa.

Cind e liniste in suflet
Florile-nfloresc.
Cind e pace pe pamint
Toti copiii cresc.

Soarele a asfintit,
In culcus e bine.
Cind e pace pe pamint,
iute somnul vine.

Greierasul la fereastra
Cinta-o melodie.
Cind e pace pe pamint
Totu-i armonie.

Hai sa facem toti o hora,
S-o-nvirtim ca vintul,
Ca sa fie numai pace
Pe intreg pamintul!

Cind e pace pe pamint Constantin Sandic


Рецензии