Чи у сонечка хатинка?
Спитала братика Іринка.
Чи є у нього мама з татом,
Бабуся, чи сестричка з братом?
Де воно спить, де воно ходить,
Чи має ніжки, щоб виходить?
Чи очка має, носик, ротик...
Чому так гріє його дотик? "
Відповідав ось так хлопчина :
" Небо - у сонечка хатина!
А братець в нього - місяць ясний.
Сестрички - зіроньки незгасні.
Воно привітне всім і всюди.
Його, завжди, чекають люди.
Воно всміхається промінням
І робить це з великим вмінням.
Без нього не буває днини,
Воно, із золота, єдине!
Потрібне птахам і звірятам,
Як і батьки усім малятам.
Потрібне квітам, деревинам,
Усім, розкішницям, рослинам! "
Свидетельство о публикации №114101100440