Conducerea si poporul

AUTOR IURII TATAMIROV 
Deschide-ti larg obloanele, ferestrele inchise
si luminati memoria intuniecatei minti,
Eliberati in graba dreptatea asuprita,
de ghiara ascutita,infipta pana-n dinti.
Deschideti-le ochii si fapta negandita
Acelor ce-si fac curte pe vetile-omenesti...
Puneti capat bubei de vremuri putrezite,
Croiti o alta cale, precum sa vietuesti.
Scurgeti neintelegerea ce le mai curge-n vine,
Suflati-le caldura in suflietele reci...
Sa stie,sa-nteleaga, poporul e puterea,
Poporul este  carma- natiunii omeniesti!
Stropiti cu apa vie,strangeti muceghaiul...
C-a sa dispara ura de pe meleagul schump,
Aprinde-ti cu credinta lumanarea sfanta,
Sa arda-n flacari limpezi, pe vesnicul pamant.


Рецензии