Moldova, am fost trei feciori la mama

Autor Iu.Tatamirov

      
Cu mult dor si alinare...
        Doi mai mari,unul mai mic
Am crescut cu-al mamei cant.
       Trei stejari cu frunza deasa
Sarbatoarea mamei aleasa...
       Trei voinici cu fruntea lata
Si palariuara roata.
       Cand in luma am plecat,
Maicuta sa intristat.
C-a ramas singura acasa,
       Cu inima trista,arsa.
Cel mai mare s-a-nsurat,
       De mama s-a indepartat,
A plecat in lumea mare...
       Si-a uitat de dorul mamei.
Cel mai mijlociu...gelos,
        Mai mandru  mai  inimos,
Vine pela sarbatori,
         Inginat de-al mamei dor.
Iar acel mai mic,sarmanul
          Cutreera oceane.
Azi aici,mane departe...
         Nare timp sa scrie carte.
Feciorasii mei iubiti,
         Mai vieniti pe la parinti.
Mai veniti cat sant in viata,
         Sa va string putin in brate.
Caci viata trece,zboara anii,
          Fara-un pic de alinare
Si cand ve-ti veni odata,
Ve-ti gasi usa-ncuiata..


Рецензии