Moldova... horodiste

1.05.92.Autor Iu Tatamirov
                or.Sevastopol
          
Horodiste iubita,sat infloritor
Oglinda vietii mele,enigma tuturor...
Satucul meu iubit, din vale,
Cu case mici,cu prispile de lut....
Eu,prin colbul ulitilor tale,
primii pasi in viata iam facut.
Viata mea abia-si lua inceputul;
Eram copil si multe nu stiam...
Ca v-a trece timpul si odata,
Voi pleca din satul meu natal.
Si intr-o buna zi,la rasarit de soare,
Am plecat chiemat de departari...
Pe al vietii drum,in lumea mare,
Colindand  cuprinsul,mari si tari.
Am colindat traseul Uniunii
pe mari si oceane...
Am stat de straja la hotar,
pazind mareata tara.
Am cucerit cu-al meu distin
Inteliepciunea si omenia,
Purtand in inima onorui
fata de Patrie si Glie.
Sat iubit ,din zari indepartate
Eu,la tine iarasi ma intorc...
Simtindu-ma copil,c-a alta data
Meliag strabun esti sfantul meu proroc.


Рецензии