А. Пушкин Узник

  «Дустагъ»

Ламу къефесдава зун дустагъвиле.
Ина чIехи хьанвай са жегьил лекьре-
Зи пашман юлдашди, лув юзуриз гьикI,
ТIуьниз кIуф ягъизва  дакIардин кIаник .
 
КIуф ягъиз, гадариз, гагь заз килигиз,
Эвер гуз акунрив, гагь ван илигиз,
Адаз рик1ин къене    зи хиял туна,
Гьа лугьуз кIанзава :  « Ша, лув гун чна!»
 
Чун азад къушар я, фин, стха, тадиз,
Аниз, a циферин кьулухъ квай дагъдиз,
Аниз, а вили тир гьуьлуьн ватандиз,
Аниз, зунни гарар авай макандиз…


Рецензии