Подражание М. Цветаевой на украинском
любить, надеяться и верить,
то я закрою плотно окна, двери
и просто лягу умирать…» (Марина Цветаева. О любви).
*********************************
Коли на тебе перестану я чекати,
Коли любов, надія й віра відлетять.
Закрию вікна, зачиню дверцята,
На ліжко лягу просто так, вмирать…
Без тебе для чого, навіщо жити?
Без тебе світ не світ, одна пітьма.
Для чого це буття, як не любити?
Для чого дім, в якому я – сама?
Для чого небо? Спів пташок веселий?
Землі всі квіти, осінь і зима?
Весна і літо, і трава зелена?
Дощі, сніги і вранішній туман?
Коли надія в вічність відлетить
І віру кинуть у тюрму, за товсті грати,
Хай буде то моя остання мить,
Бо я на тебе перестала ждати…
фото из Сети
Свидетельство о публикации №114092802226