Эх, если был бы я крылатым

"Вось, каб  быў  я  крылаты". Са  зборніка  “Вершы-дураняткі”.
***
Выйшаў  раніцОю  з  хаты.
І  гляжу  наверх, у  неба…
Вось, каб  быў  бы  я  крылаты,
як  цудоўна  былО б  гэта !

Вунь  жа, нейкі  птах  лятае.
Бач  ты, як  ён  вольна  пЭрхае…
Штосьці  плюхнулася  зьверху…
Ну, паскуда  ж  ты  якая !

І  ня  выйдзеш  пагуляць  тут.
Разляталісь  тама  “кралі”…
Вось, каб  быў  бы  я  крылатым –
разагнаў  іх, каб  ня  сралі !
*+*
24 верасня 2014 г


Рецензии