Втеча - усе життя

Втеча необхідна -
Втеча це усе життя;
З одного боку - Я сліпий,
Бо майже нічого не видно;
З іншого - пророк,
Ідущий в небуття.

Мені до вподоби
Такого роду каяття;
Каюсь сам перед собою,
Живу сам по собі -
Я завжди був самоучкою;
Чи може більш нікому
Мене слухати, крім
Шматків паперу з ручкою?

Звик усюди шукати винних
І шукати причини,
Безпричинно.
Навряд чи ми з тобою
Хоч трохи подібні,
Бо ви живете, як дикуни;
Не звик жити по правилам;
Навіть там, де вони
Вкрай потрібні.

Усе життя - це просто звичка,
Залежність від усього,
Що дає тепло;
Але чомусь все одно
Мій світ в цілому
Не комфортний;
Мабуть тому, що
Я сам
Холодний?

10.09.14


Рецензии