Извор

ИЗВОР

Има ли те?
Или си наистина
изваян от неверните ми мисли.
Смирен и тих
и с любов избистрена
затулена зад любопитни мигли.

Има ли те?
Бродя из сърцето си…
И те откривам в пулса му неравен,
в блясъка предателски в лицето си,
по устните
и погледа сподавен.

Има ли те?
Следваш ме отдадено
до Метеора и до Паралия.
Времето на крепостта оставено
не е затвор, а извор на магия.
                21.09. 2014г.
                Паралия-Гърция
                Хотел Ерато


Рецензии